Citroen lanseaza versiunea electrica a MPV-ului Berlingo – Citroen Dageco

Citroen lanseaza versiunea electrica a MPV-ului Berlingo

Citroen lanseaza versiunea electrica a MPV-ului Berlingo, cu un motor 100% electric de 100 kW (136 CP), o baterie litiu-ion de 50 kWh si o autonomie de pana la 280 km WLTP.

ë-Berlingo este disponibil în două versiuni de lungime ce pot găzdui până la 7 pasageri. MPV-ul păstrează spațiul la bord, cele trei scaune independente, pavilionul multifuncțional Modutop și luneta cu deschidere.

ë-Berlingo a atinge viteza maximă de 135 km/h indiferent de modul de rulare ales.

Cu noul sistem ë-Toggle de control al cutiei de viteze poți selecta 3 moduri de rulare:

  • Normal – 80 kW/210 Nm: optim pentru utilizarea de zi cu zi,
  • Eco – 60 kW/180 Nm: pentru autonomie extinsă și un condus fluid,
  • Power – 100 kW/260 Nm: pentru performanțe îmbunătățite la transportul de sarcini grele.

Pentru o autonomie optimizată, trenul de rulare recuperează energia în fazele de frânare și decelerare. Pentru a recupera energia, este suficient să activezi butonul “B” de pe consola centrală.

Nivelul de încărcare a bateriei este afișat pe instrumentarul de bord printr-un indicator și o lumină de avertizare. Bateria are o garanție de 8 ani sau 160 000 km (pentru 70% din capacitatea de încărcarea a acesteia la sfârșitul garanției).

Un certificat de capacitate a bateriei este eliberat după inspecția tehnică de un an sau la 20 000 km, apoi la fiecare inspecție tehnică, la fiecare 2 ani sau la 40 000 km.

Bateria poate fi încărcată peste noapte la o priză de tip Green’up. Sunt disponibile trei soluții de încărcare:

  • Încărcarea la domiciliu, la locul de muncă sau într-o parcare necesită un cablu Mod 2 (dotare standard în Franța). Acest mod de încărcare este compatibil cu o priză standard de 8A sau o priză de mare putere de 16A, pentru o încărcare completă în mai puțin de 15 ore.
  • Încărcarea privată sau la o stație publică necesită instalarea unui Wallbox cu o putere cuprinsă între 3.7 kW și 22 kW și un cablu Mod 3 (opțional). Încărcarea completă se realizează în 7h30 (Wallbox monofazat de 7.4 kW) sau în 5 ore (Wallbox trifazat de 11 kW).
  • Încărcarea ultra-rapidă la o stație publică de până la 100 kW, cu cablu Mod 4 integrat. O baterie de 50 kWh se reîncarcă 80% în 30 de minute. ë-Berlingo se află la cel mai bun nivel din segment în ceea ce privește timpul de reîncărcare accelerată.
Oferte Speciale