CITROËN SI TOTAL ANIVERSEAZA 50 DE ANI DE PARTENERIAT – Citroen Dageco

CITROËN SI TOTAL ANIVERSEAZA 50 DE ANI DE PARTENERIAT

50Years_Logo_1400x800-1320x754

Începând cu 1968, Total și Citroën au parcurs mulți kilometri împreună. Povestea lor de succes, bazată pe inovație și pasiunea pentru cursele auto, a urcat cele două mărci până pe primele locuri ale podiumurilor. Privim retrospectiv la 50 de ani de parteneriat încununat de succese înregistrate atât în lumea curselor, cât și a afacerilor, care au contribuit la renumele internațional al ambelor companii.

De la începerea parteneriatului în 1968, Total a contribuit la dezvoltarea industrială la nivel mondial a mărcii Citroën, furnizând o gamă largă de lubrifianți auto. De-a lungul deceniilor, cele două companii au dezvoltat împreună lubrifianți specifici pentru motoarele Citroën, pentru a le face și mai eficiente din punctul de vedere al consumului de combustibil și mai ecologice.

Mediul constituie o preocupare principală pentru Citroën și Total. Cele două companii s-au angajat să reducă drastic impactul asupra mediului, în special prin reducerea emisiilor de carbon. Echipele lor din domeniul cercetării și dezvoltării concep împreună soluții specifice adecvate. Eforturile lor au culminat astăzi cu noul TOTAL QUARTZ INEO FIRST 0W-20, un ulei sintetic pentru sistemele de control al poluării care îmbunătățește consumul de combustibil cu până la 4%*.

50Years_Visual_1400x800

O altă bornă a parteneriatului Citroën-Total este reprezentată de pasiunea pentru excelență și spiritul competitiv. De la analizele meticuloase ale uleiului până la verificarea traseelor, și de la cursele individuale de raliuri la Campionatul Mondial de Raliuri WRC, testele și evenimentele din lumea curselor au permis companiei Total să experimenteze lubrifianții în condiții extreme și să se asigure că autovehiculele de curse și cele produse în serie oferă cea mai bună performanță.
Forța parteneriatului Citroën-Total din lumea curselor de mașini a fost evidentă încă de la Raliul din Maroc din 1969. Citroën a început să acumuleze victorii cu modelul Citroën DS 21 și a continuat saga sa din lumea curselor de raliu, înregistrând în total 36 de victorii și cinci titluri la categoria constructori în cadrul FIA World Touring Car Cup. O serie incredibilă de succese urmată, între 2003 și 2012, de opt titluri în WRC la categoria constructori și nouă titluri la categoria piloților.
În 2014, Citroën și Total au hotărât să participe în campionatul WTCC, obținând trei titluri pentru constructori, trei la piloți și 50 de victorii. În 2017, cele două mărci au debutat în WRC cu modelul C3 WRC, care a obținut două victorii, una în Mexic și una în Catalonia.

* măsurat în testele M111FE

Oferte Speciale