LECTII INVATATE PENTRU VIITOR – Citroen Dageco

LECTII INVATATE PENTRU VIITOR

RALIUL TURCIEI – EDITIA A 7-A, INTRE 13 ȘI 16 SEPTEMBRIE2018

Turkish-Racing_Result_1400x800-1320x754

În ciuda faptului că a fost din nou o mașină competitivă, din păcate, C3 WRC – ca și mulți dintre rivalii săi – a suferit în condițiile brutale din acest weekend, rezistența fiind testată de daunele constante cauzate de etapele incredibil de dure.

POVESTEA CURSEI

A fost un weekend al premierelor: primul Raliu al Turciei care a avut cartierul general la Marmaris și prima dată când Craig Breen a condus o etapă din WRC. Irlandezul a fost cel mai rapid în debutul zilei de vineri, pe speciala de deschidere lungă de 38 de kilometri. Abordarea calmă și măsurată l-a făcut să termine trecerile de dimineață pe locul al doilea, la doar 6.3 secunde în spatele liderului, urmat îndeaproape de Mads Østberg pe locul trei, la 8.2 secunde. Norvegianul a stabilit cel de-al doilea cel mai rapid timp pe SS3, la numai 2.1 secunde în spatele liderului campionatului, pe o probă ce a măsurat nu mai puțin de 22 de kilometri.

Cu toate acestea, în ciuda faptului că au fost foarte atente să evite cele mai importante obstacole, ambele echipaje au suferit nenorocul de a face pană în timpul buclei de după-amiază. In timp ce Breen a revenit pe locul opt dupa două astfel de pene, Østberg, inca pe locul cinci in clasament, s-a retras în ziua în care conditiile dure au determinat ruperea unui braț de suspensie, iar o problemă la sistemul turbo a însemnat abandon și pentru Khalid Al Qassimi.

Cu toate acestea, drumurile s-au dovedit a fi chiar mai grele pe spcialele de sâmbătă pentru WRC-urile de nouă generație, a căror rezistență nu a fost niciodată testată în această măsură de la debutul lor anul trecut. Din păcate, echipa Citroën Total Abu Dhabi WRT nu a scăpat nevătămată. Trebuie spus că drumurile s-au deteriorat foarte repede, în imposibilitatea de a rezista puterii WRC-urilor, cu pietre ascuțite și alte roci înglobate care apar la suprafață. Mads Østberg a trebuit să se oprească cu o problemă turbo, în timp ce Craig Breen, care a urcat până la locul șase în general, în pofida poziției sale nefavorabile de start (al doilea), a trebuit să se retragă din raliu după ce mașina a izbucnit în flăcări și a ars.

Raliul sa încheiat cu o notă mai pozitivă duminică, cel de-al doilea timp obținut consecutiv pe trei speciale de Mads Østberg, în timp ce Khalid Al Qassimi a obținut câteva puncte în campionat.

Oferte Speciale